...

"Denna dag inte ett liv", jodå... idag har jag gjort massor! Pluggat till allra största del, men även varit i stallet och mockat/blandat mat såklart. OCH, sen passade jag på att träna Afro eftersom det inte blev någon ridning idag. Kommer ha fete-träningsvärk imorgon! Men jag hade bra mycket bättre kondition än jag trodde (inte tränat "sånt" på ett år). Faktum är att konditionen var nemas problemas. Däremot är jag inte så stark i mina benmuskler vilket märktes tydligt då vi gjorde djupa hopp... PUUUH vad jobbigt det var! Imorgon är det skola som gäller hela dagen. Likaså onsdagen. Sen får vi se, mycket möjligt att det blir en tur till, till Halmstad denna veckan utöver det. Annars är det såklart inget slapp, utan hemmastudier som gäller... har rätt mycket nu med uppstarten av ex-jobb och alla MKB-uppgifter :) Mamma fyller 50 på onsdag så måste komma på något grymt att ge henne ;) Förslag!? (Mejla, annars läser hon dem här haha! [email protected])

Lunch

Har precis träffat några kompisar i stan (hemligt uppdrag) och körde sen förbi donken och tog lite mat med mig. Tänkte jag skulle köra till rastplatsen som var min favvo när jag jobbade heltid i stan. Då brukade jag ibland ta med mig mc donalds mat hit och få en paus för mig själv. Konstigt nog känns det skit skumt att luncha här idag. Jag blir stressad av denna platsen och kopplar inte alls av. Längtar inte tillbaka utan glädjs enormt åt att jag nu 3 år senare alldeles strax har en högskoleexamen och kan jobba med det jag verkligen vill... Men HP T finns i mitt hjärta, mitt allra första riktiga heltidsjobb! Tjao

27 januari. Ett år utan farfar :(

Ett år sen älskade farfar dog idag...... saknaden är stor! Fortfarande hör jag din röst, ser dig framför mig. Hör små ordvitsar och ser ditt stora busiga leende.

Du var så pigg och levnadsglad. Har fortfarande svårt att acceptera att du togs ifrån oss!
 Du lämnade ett gigantiskt tomrum som aldrig kan återfyllas! Det var verkligen inte din tid, du som var så pigg och inte alls "gammal". Men så blev du sjuk. Det var en svår tid. Ingen ville inse. Allra minst du. Du var så stark! Envis!
Jag vet att du sitter bakom ett moln och vakar över oss. Jag känner din närvaro.

Minns en sommar för något år sedan. Du satt i en badenbaden-stol ute vid sommarstugan. Där fanns ett litet elstängsel nere vid stranden för att förhindra att kanadagäss kom upp på gräsmattan. Du satt och funderade på om det var el i stängsel. Min lilla kusin Tim, ca 10-11år befann sig i närheten och du ropade på honom, "Tim.. gå ner och känn om det är ström i tråden. Du får 10kr!" Hahahahaa.... min farfar. Jag har så många vackra och roliga minnen ifrån dig.


Tack för alla år med dig. Jag saknar dig till månen och tillbaka! :( :( :(






darlings

Apropå det jag skrev innan om money money money...

...har nu ringt till ridsportaffären i Halmstad och lagt undan ett par såna här darlings tills jag ska till skolan nästa gång:

Lite över min tänkta budget, men inte så mycket faktiskt :) 2995 kr kostar de numera.
Håll tummen för att de passar!

Träningskort får vänta. Kanske, kaaaanske har råd i slutet av månaden :)

miljöblogg idag :) rötslam och kadmium!

Jag har mjukstartat lite med mitt examensarbete. Och har än så länge inte blivit härdad, utan varje ny artikel gör mig bara irriterad med avseende på kadmium och hälsoeffekterna av det :)

Mitt examensarbete ska handla om avloppsslam som gödning på åkermark. Slammet är en restprodukt ifrån avloppsreningen, det är det som blir över. Argumentet och anledningen till att man vill använda detta som gödning är att det innehåller bl a ganska mycket fosfor, som är en dyr resurs och även ändlig. Vi måste alltså ta tillvara på den fosfor vi har och återanvända den i ett kretslopp!

Det som gör det hela så knixigt är att avloppsslammet innehåller inte bara fosfor såklart..... utan även tungmetaller, läkemedelsrester och gud vet vad (ja jag försökte börja partiskt och neutralt men här slog det över som ni märkte.. haha). Det kan ju faktiskt innehålla andra ämnen som är skadliga som vi idag inte har kunskaper om! Jag ska fokusera på tungmetallen kadmium i mitt examensarbete. Den är högst omdebatterad!
Vi har flera nationella miljökvalitetsmål i vårt land, ett av dem heter "giftfri miljö" och definitionen av den är:

Förekomsten av ämnen i miljön som har skapats i eller utvunnits av samhället ska inte
hota människors hälsa eller den biologiska mångfalden. Halterna av naturfrämmande ämnen
är nära noll och deras påverkan på människors hälsa och ekosystemen är försumbar.
Halterna av naturligt förekommande ämnen är nära bakgrundsnivåerna.

I Giftfri miljö ingår delmål, och särskilt relevanta här i min text är: (läs särskilt delmål 9)

Delmål 3: Nyproducerade varor ska så långt det är möjligt vara fria från:
Övriga organiska ämnen som är långlivade och bioackumulerande, samt kadmium och bly senast år 2010. Dessa ämnen ska inte heller användas i produktionsprocesser om inte företaget kan visa att hälsa och miljö inte kan komma till skada. Redan befintliga varor, som innehåller ämnen med ovanstående egenskaper eller kvicksilver, kadmium samt bly, ska hanteras på ett sådant sätt att ämnena inte läcker ut i miljön. Spridning via luft och vatten till Sverige av ämnen som omfattas av delmålet skall minska fortlöpande.

Delmål 9:
År 2015 skall exponeringen av kadmium till befolkningen via föda och arbete vara på en sådan nivå att den är säker ur ett långsiktigt folkhälsoperspektiv.




"Avloppsslam en cancerfara som förgiftar våra åkrar" är bara några av rubrikerna man kan läsa om detta ämne som är hett debaterat (http://www.dn.se/debatt/avloppsslam-en-cancerfara-som-forgiftar-vara-akrar)


Vi har bl a minskat vårt användande av bly och kadmium i färger. Men nu gör det plötsligt ingenting om vi kryddar våra åkrar med lite extra kadmium!!
Miljö i all ära, men en sak jag har lärt mig hittills på min utbildning är att ALLT handlar om pengar. I långt större utsträckning än vad man bara anar! Här finns pengar att tjäna, då är det ok. Nu gödslar man inte på marker där vi odlar livsmedel. Men vi får odla djurfoder på dessa marker. Och vad äter vi? Jo djur! Och inte bara ett, utan flera under vår livstid = vi får i oss gifter ändå.


Ta dig en funderare, är inte vår folkshälsa det mest värdefulla? Utan hälsa kvittar allt annat.


money, money, money... always sunny... in a rich man´s world!

Sitter här och funderar på om jag har råd att lösa ett träningskort till mig själv på Träna (och köpa ett par träningsskor). Fick extra mycket deg ifrån CSN denna månaden MEN det är ju för att jag får extra lite i maj, så jag borde spara en slant av dem. Plus att mina ridstövlar gått sönder, så om jag ska kunna tävla måste jag köpa ett par nya snarast!! Räknar och räknar och det går ihop sig om jag INTE sparar pengar till maj :)

Fan. Vill vill vill!!

Men det beror ju också på om jag hittar ett par ridstövlar i den prisklass jag tänkt mig. Och att det inte blir några extra utgifter denna månaden än det jag tänkt mig. Hataaar att vara student alltså!

Men, sen får jag lite lön nästa månad med. Och så har jag ett par ridstövlar här hemma som bara är använda 2 gånger pga att det är fel storlek. Dem borde jag kunna sälja och få en slant för? Jooooo... men det verkar som jag nog har råd, eller?


Hoppträning för Björne

Tjabba tjena hallå!!!
Hoppas eran dag varit lika bra som min :-) Började ganska soft. Eller, vad fan säger jag? Jag stod fan på crosstrainern och körde ett pass det första jag gjorde imorse (!) Och inte för att vá bitter, men det hjälpte obetydligt lite på axlarna som lever lite jävel idag. Men motion vart det ju allt i alla fall ;)

Sen åkte jag till stallet och mockade & fixade, för att sen åka hem, duscha o göra mig i ordning för att sen köra till skolan! Hade skola 13.15-17 idag, så var helt inställd på att missa den sista 1,5 h av föreläsningen eftersom jag var tvungen att åka hem till hoppträningen. Men vi slutade tidigare så jag missade aldrig något, BINGO!!

Hoppträningen gick superduper. Brukar förvisso gå ganska bra, men det var rätt mycket känsla över ridningen idag och jag kände att Blixten var mjuk och lyhörd och jaaa.. allt bara stämde sååå bra! Nu hoppade vi inga höjder, och faktiskt inte ens alla omgångar. Vi var ett par stycken som inte gjorde det idag, det är ju trots allt ganska tidigt på säsongen och än har jag inga tävlingar inplanerade och därmed inget att stressa iväg till!
Hoppas dock på att få lite höjd här framöver för nu jävlar ska min höjdskräck botas och mitt mål är att äntligen debutera 120 (kanske ännu högre?) Ja Blixten törs mer. Så nog fan måste jag också våga. Jag har vågat hoppa ganska högt på träning. Men träning är en annan sak :P
Men det är bara att ÖVA ÖVA ÖVA!! Eller hur? Och inte stressa iväg. Det handlar egentligen bara om att få lite rutin och mogna. Vi har ju haft otur med avbrott tidigare år och därför aldrig kommit dit vi velat. Men nu jävlar! Watch out ;) ;) ;)

Här är några klipp ifrån dagens träning!
Lägger upp dem i den ordning vi hoppade. Började med cavaletti, räcke, studs på "serpentin".
http://www.youtube.com/watch?v=MtpIpqnV8H4
http://www.youtube.com/watch?v=OTjxAZHCAlo
http://www.youtube.com/watch?v=XPKkiz1Sd0s

Tack till min slav (mamma) som alltid är just min slav i hästsammanhang! (hjärta)


Dressyrträning

Ikväll har jag tränat dressyr för Carina Eckerbom :) Första dressyrträningen för våren. Oh boy så skoj! ;)
Ser verkligen fram emot den här våren! Måste få fatt i en bättre passande dressyrsadel med, och sälja den jag har. Just nu rider jag enbart i min hoppsadel :)



Vad ska jag säga om träningen? Är faktiskt väldigt nöjd. Hästen är lite stel just nu överlag, men kan hästarna bli annat när de går i hala hagar och spänner sig hela dagarna? Red dock fram en liten stund innan träningen, så han hade god tid på sig att mjukna :) Och jag var stel i mina axlar och min rygg idag men trots detta tycker jag att jag red hyffsat! Och ja... nej, jag har liksom inte så mycket negativt att säga idag. Sköönt. Händer inte så ofta :P


Här är några videoklipp ifrån kvällens träning.
http://www.youtube.com/watch?v=ovy3UdHl3Ec
http://www.youtube.com/watch?v=kj55Fp8C8Fg


På onsdag är det hoppträning för Björne, vilken underbar vecka va? =)

Långhelg med mitt hjärta!

Helgen har varit awesome! Daniel kom till mig redan i onsdags kväll, tjohoo. Jag fixade Blixten redan där på morgonen och hade föreläsningar hela dagen, sen åkte jag till Alvesta och plockade upp min älskling på tåget. Så uuunderbart det var att se honom igen!
På torsdagen tog vi det ganska lugnt. Var iväg till ridhus med Blixten och på kvällen åkte vi hem till Jill (en av mina bästa kompisar) & Tommy och åt tacos & kikade film.
På fredagen promenerade vi till och från stallet och mockade/fixade maten, en promenad på ca 70min.
Sen styrde vi ratten mot Växjö där vi tittade på en bil till Daniel (en Cheva Silverado Z71, skitfin!), åt på Kinarestaurang och såg Änglagård 3 på bio.

På lördagen blev det åter igen en tur till ridhuset med Blixten. Jag hoppade lite. Daniel tyckte att jag hoppade jättehögt, haha. Låg väl på 100-105cm något. Jättehögt, jovisst ;P <3 Sen åkte vi hem, gjorde oss i ordning och styrde kosan först mot Halmstad för att plocka upp Erik&Sofie och sen mot Kungsbacka för att fira Simon som fyllde 25. Chaufför för kvällen var jag. Tyckte Daniel hade gjort sig förtjänt av att slippa köra, då han kört mig och Blixten till ridhus ett par dagar och helt allmänt varit stalldräng! :D
Igår, söndag, hann vi inte med så hemskt mycket i och med att Daniel skulle hoppa på tåget och åka hem. Men en liiiten promenad blev det, och så kikade vi lite film.
Och jävlar vilken separationsångest jag hade igår. Kinderna blev helt blöta när jag skjutsade honom till tåget. Jobbigt när det blir så! Fan vad känslosam man är ibland... :) En redig liten kärring!



Nu bjuder jag på en bild, på en Daniel som fryser om öronen när vi är ute och går! ;)


Fuskbyggarna

Såg ni Fuskbyggarna på TV4 nyss? Heeeeelt sjukt. Jag saknar faktiskt helt och hållet ord.
Jag blir mörkrädd. Hade fan byggt ett hus bättre själv!

Ni som inte såg det, läs den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/bostadinredning/article8431798.ab
Eller/och kolla in avsnittet på TV4Play!




fluffigt och smaska in....

Fuck.... fuck, fuck, fuck! La ner en massa minuter på att skriva ett blogginlägg ifrån min mobil när jag hade lunchrast i skolan. Var väldigt nöjd med inlägget och postade det. Trodde jag. För nu såg jag att här inte fanns något! Hmm, hamnat i utkast tänkte jag då. Men neeeeeej, det ligger inte där heller... :( :( :(

Får sluta lipa, shit happens!


Är riktigt pepp efter denna skoldagen. Här skall göras ett examensarbete i vår, och bra ska det fan bli ;)
Likaså verkar den andra kursen superduper! MKB som den heter och handlar om. Det är en praktisk kurs UTAN tenta (men med dugga), där vi ska fördjupa oss i något i MKB-processen och redovisa muntligt/skriftligt, och även göra en MKB, fast inte helt och hållet... det har vi inte tid till sa läraren som för övrigt heter Sven-Birger, haha :) (och nej han är inte 65år gammal, utan typ 35) Han hade väldigt sköna uttryck för sig under föreläsningen med... när något var väldigt omfattande eller "luddigt" kallade han det för "fluffigt", och när han snackade om att "lägga till något" eller "slänga in något" sa han "smaska in"....

Han verkar superbra och jag satt verkligen och sög åt mig allt han sa. Nja, kanske inte riktigt allt för när han pratade om den "individuella redovisningsuppgiften" räckte jag upp handen och frågade om man fick jobba själv. Pinsamma, dumma Linda! Eller.. det har faktiskt gått så långt att jag slutat skämmas även för mina allra blondaste kommentarer :)


Ska hämta Dani boy på tåget strax... äääntligen får jag träffa honom igen!
Morsning! ;)



18 januari

Denna dagen började jag med att baka scones... :) Sen var jag ute på långpromenix, fixade stallet, lagade middag, registrerat mig på vårens kurser, beställt kurslitteratur, ringt och kollat när sjutton jag får tillbaka mina pengar ifrån Adlibris för en bok jag fått skicka tillbaka :-) ,  och sen åkte jag till stallet igen för att rida!

Idag ryckte det på Blixtens hals (vänstersidan), igen. Och jämte manken på samma sida. Gjort det ett par tillfällen innan under typ den senaste veckan. Inte begripit mig på det. Men nu, ikväll, tror jag mig ha kommit på en sjujäkla bra teori om vad det kan bero på. Magnesiumbrist!!     ?
Googlat och överallt på internet går att läsa att magnesiumbrist bl a ger muskelryckningar.



" Magnesium samarbetar med kalcium och fosfor, aktiverar enzymer, och är särskilt viktigt vid hårt muskelarbete. Det är också nödvändigt vid proteinomvandling och för nervcellernas funktion.
Magnesiumbrist kan yttra sig vid ökad reaktionsbenägenhet på händelser i omgivningen, muskelkramper och ryckningar. Tillskott av magnesium har även visat sig minska mjölksyranivån i blodet efter ansträngning vilket skulle kunna tala för en prestationshöjande effekt"

På en annan sida läser jag "Magnesiumbrist leder till lättretliga, nervösa och snabbt trötta hästar, dessutom kan man se muskelskakningar och det finns en förhöjd risk på fång"

http://blogg.gsmassage.se/ läser jag "Magnesiumbrist kan visa sig på flera olika sätt, spända och hårda muskler, hästar som snabbt skiftar i humör, hästar som man upplever är lite lättskrämda och på "tårna" hela tiden, snabbt trötta i arbete, svår att återhämta sig efter ett arbetspass, muskeldarrningar och kramp"





Min magkänsla säger mig att min pållipåll lider av magnesiumbrist. Gav honom lite av Åzas linfrökaka ikväll och imorgon bitti, så ska jag imorgon genast åka och köpa ren magnesium och ge honom!

Det är detta som är så fantastiskt med hästar & ridning! Efter 12år som hästägare har man fortfarande något att lära, varje dag! Man blir aldrig fullärd... :-)

Mormor 80år

Igår fyllde mormor 80 år och vi var där på kalas =)

Hon är stencool min mormor... hade velat känna henne när hon var ung!
Hon verkar ha varit en pojkflicka när hon var yngre. Inte rädd för att hugga i och arbeta inte! Hon var bland de första tjejerna till att ta körkort på sin tid med.


Igår kom mormor osökt in på lite sexsnack när vi satt där vid bordet... både hennes barn med respektive, barnbarn och kompisar till henne. Min mormor är inte rädd för att tala. Men varför ska man vara det? Lättsamt och skojfriskt ska´re va! :) Haha.. har exempel att dra, men tror jag censurerar snacket här på bloggen va ;)


När jag passerade verandan påvägen ut ifrån mormor&morfars hus fick jag syn på mormors gummistövlar och tänkte att dem, dem måste jag ta ett kort på och visa er!

Röda och rosa med glitter och blommor på! Riktigt söta på min 80åriga mormor =)





förändring

Då har man precis ätit smörgåstårta och efterrätt. Firat brorsan med stora tjocka släkten :)
Men min mage krampar nu, trots att jag undviker det jag inte tål. Jag frågar den varför. Den vill inte svara. (Jag vill ändå inte lyssna för det är inget roligt)

Men, har tagit ett beslut nu. Från och med imorgon ska jag äta väldigt light kost... inget krux liksom. Och hoppa över allt vad godis heter. Börja motionera mer än ridningen (tror det kan vara bra) Samt den största biten av dem alla, det som fick min mage att balla ur när jag var 15 och har hållt den urballad sen dess... ; sluta stressa!! För folk... vad stressar vi egentligen för? För andras skull? För din egen? För att hamna i graven i förtid? Nej nu får vi alla stressmumrikar skärpa till oss. Tänka efter vad som verkligen är viktigt!


Viktigt för mig detta året är att på riktigt börja ta hand om mig själv! I all hast och stress, glömmer man lätt att leva. Leva som är så underbart! Så.. deal? Deal!


hur tänker man?

För vissa betyder blodsband ingenting ♥.... det smärtar mig än idag... speciellt när man börjar se effekterna av handlandet. It pisses me off!! :( Önskar det går att reparera innan stupet är allt för nära? :(


15 januari

Var inne i stan idag för att köpa present till min brorsa (inte hunnit i veckan, tentaplugg = giltigt skäl?).
Var inne på Axells och tittade idag i alla fall... bad expediten om lite hjälp eftersom jag är en sån som måste diskutera och ventilera allting innan eventuellt köp, och min kära mamma inte var med.


Jag velade länge mellan olika sorters tårtspadar. Ja för jag tänkte han skulle få något seriöst nu när han fyller 20!
Jag pekade sen på några glas som var ganska häftiga och som liksom rullade runt på sin fot.

Jag: "Är det whiskeyglas?" frågade jag.
Expediten: "Jag vet inte" sa expediten. "Jag dricker inte alkohol".
Jag: "Nähä, okej".
Exp: "Men det kanske inte är någon bra 20års present. Det är till att uppmuntra till att dricka alkohol!"


Men ta och spänn av lite tänkte jag! Acceptera att jag/vi dricker alkohol så accepterar jag att du är en torrboll och inte gör det! ;)




Love, peace and understanding! /Linda

Congratz

Vill ägna ett eget inlägg åt min lillebror Tobias som fyller 20 år idag.... 20 ÅR!! Tjena, var tar tiden vägen???



Grattis lillis!
Hurra Hurra Hurra Hurra!


14 januari

Dagen började med att min älskade iPhone väckte mig kl.5.20... första gången jag vaknar till den, och givetvis flög jag upp direkt! Höll nästan på att somna i bilen när jag körde till Halmstad (finns det nåt tråkigare än att köra bil den sträckan? Åker hellre buss jag :) så jag blidde lite orolig inför tentan i Miljörätt eftersom jag visste att jag behövde vara väldigt skärpt de kommande 4 timmarna för att ha en chans att grejja den! Stannade till på en mack och laddade upp med flera energidrickor och druvsocker... KALAS!


Tentan gick "nje". (Den i onsdags gick "nja")... så vi får väl se om 2-3 veckor när de är rättade hur det gick. Menmen, gick dem åt skogen så grejjar jag omtentorna... det är ett som är säkert ;) Man måste ju få tillåta sig själv att leva lite emellanåt också. Och ibland får man göra prioriteringar & uppoffringar.
På onsdag börjar min nya kurs; MKB (Miljökonsekvensbeskrivning för er som inte är så hajja på miljösnack), ser jag fram emot! En kurs man kommer ha väldigt stor användning för i framtiden. Sen är det ju läge att starta upp examensarbetet med.... äääntligen :)




Jaaaa... och slutligen tänkte jag nämna för er bönner där ute (inga nämnda, inga glömda ;) som råkar ha LAND hemma på köksbordet, att ni la väl märke till ett par snyggingar i den idag? ;)
Tyckte bilderna var himla fina på oss. Alexander von Sydow var det som fotograferade, och han tog maaaassor med fina bilder!

Vad sägs om den här till exempel....












.

Dumma snö... dumma dumma snö.... tyckte ju att du kunde hållt dig borta ifrån denna helgen så jag fick ha min Daniel för mig själv!! Du kan ha Daniel hur mycket du vill på vardagarna, om jag får honom på helgerna!


Nej nu bäddar jag ner mig till en film och fäller ett par tårar av saknad! Ensam och eländig som jag känner mig! Haha ;)


Jag är en sugga

Jaaaa... igår när jag loggade in på facebook så stod det "Daniel har taggat dig i ett foto". Spännande, tänkte jag och klickade på länken. Det var det här kortet som kom upp...





Så stod en bildtext under: "Love is in the air".... naaaw så gulligt =)

Har ingenting emot att vara en sugga om Daniel är min galt!



Någon som är arbetslös eller sugen på ett nytt jobb? Eller ni, som jag, kanske tar examen strax och vill checka arbetsmarknaden lite? ;)
Jobbsök

Sök enkelt bland tiotusentals
jobbannonser hos Workey:

VAD

titel, nyckelord el. företag

VAR






Hoppträning

Hemkommen ifrån årets första hoppträning! Var inte så jättemycket hopp på träningen. Var lite mer markarbete, studs och någon liten linje... men det är så årets första träning ska vara tycker jag! "Kom-igång"-aktig.

Är nöjd med dagens träning. För att jag måste vara det. Får sänka garden lite. Har endast tränat hoppning under hösten (med något bortfall för att det blev för mycket en period) men innan dess var jag ifrån att i ett helt år vilket fortfarande känns! Och dressyr har jag nu inte tränat på över ett år, bortsett från ett par träningar (en i maj och en i december) vilket knappt räknas! Tyvärr lägger man till med många olater när man bara rider hemomkring och inte har någon som tjatar på en. Visst, min häst kan jag rida, men rider jag i rätt tempo? Med rätt bjudning? Sitter jag korrekt? Håller jag händerna knutna och inte öppna? Ner med hälarna. Mycket basic, men det är inte så lätt att hålla fokus på allt och på sin egen sits när man inte har ett extra öga som hjälper en med det.

Men nu ska det bli andra bullar!!! Fortsatt hoppträning varannan vecka hela våren för Björne, och har äntligen fått fast Dressyrträning för Carina Eckerbom med varannan vecka. Känns bra. Nu, nu händer det. Nu är vi på G!

Och det är faktiskt lite skrämmande att tänka.... men hade jag inte fått någon dressyrträning i vår, och hade jag inte fått ha kvar min hoppträning, då hade jag med handen på hjärtat lagt ner. Då hade alla motgångar och allt slit under flera år varit vatten värt! Jag hade kämpat förgäves. Och jag kan säga, att det är inte många som hade orkat så mycket motgångar som jag ett tag hade! (Men det positiva i det hela är att det stärkt mig!) Och motivationen till att pendla till Halmstad i 3 år och ta kandidatexamen i Miljövetenskap, den motivationen är hämtat ifrån mina träningar & tävlingar. Det är det jag lever för, brinner för. Och jag vill utvecklas i min ridning, mer än något annat här i världen!
Det är en hemskt känsla att se sig själv förfalla i ridningen, och inte kunna göra något åt det eftersom när man gör så gott man kan på egen hand - räcker det ändå inte till. Men nu mina damer på mina herrar... i vår ska jag tamejtusan utvecklas! Hårdträna! Motståndarna på tävlingsbanorna ska darra av skräck för oss! Kanske till och med på dressyrbanor? Haha... nu ska vi inte ta i så vi kräker, sakta i backarna... en sak i taget! Men ambitionen finns där! =)


Nu blev det väldigt känslosamt, back to buisness.
Här mina vänner har ni ett par klipp ifrån dagens träning! Tjing tjong

http://www.youtube.com/watch?v=Upl6SFCX7rs

http://www.youtube.com/watch?v=KV2qHbaknK0


.

Bloggen, bloggen på internet där. Säg vem som tröttast i världen är!
-Linda!


Bra... då tar jag mig en välförtjänt tupplur nu efter dagens tenta och laddar om inför nästa. Snark...

desperat behov av tips

Yo folks...

glömt berätta om en väldigt komisk sak som hände i helgen!



Det var ju så att strax innan jul hade jag & Daniel gått i en bokaffär och han hade pekat på en bok och sagt "AAaahh.. har uppföljaren kommit ut!! Jag har ettan på ljudbok" Jaaa.. då var det glasklart att jag skulle köpa "Svensk maffia -fortsättningen" som ljudbok till honom i julklapp. Suuuuupernöjd var jag!

En kväll ett par veckor senare pratar vi i tele, och han säger då att han köpt en ny ljudbok som han lyssnat på i flera timmar, aaaas-bra var den. Jag känner en oroande klump i magen och försöker låta nyfiken och frågar vad det är för ljudbok han fått tag på.
"Svensk maffia -fortsättningen" svarar han. "Aha", säger jag. "Det var min julklapp till dig".

Nu löste det sig, jag lyckades skicka tillbaka boken till Adlibris och hitta något annat istället.
Nu till det komiska.
Daniel fyllde år i torsdags, vi kom upp till honom i fredags. Jag tänkte spara mina födelsedagspresenter tills han och jag var lite själva senare på kvällen. Men så sitter vi där vid matbordet, precis svalt sista skeden räksoppa. Då öppnar han Hallandsgängets födelsedagspresent. Och jag höll jävlar i att på att ramla av stolen när jag såg att det var juuuust en digital fotoram han fick av dem, som jag också hade köpt till honom!


Whyyyy? Whyyyyyyyyyyy? Hur lyckas man?
Jag måste ha jäkligt god smak alltså!




Har i skrivande stund ännu inte kommit på någon ny bra 25års present, ALLA tips mottages varmt! Skicka förslag till: [email protected] !!


11.01.11

Haha.. jävla vinter, jävla halka ;) Sitter i bilen påväg tillbaks med häst & släp till stallet och känner mig lite halvstressad. Tänker sakerna jag ska göra när vi kommer fram i mitt huvud för att allt ska gå så snabbt som möjligt så jag kommer mig hem och kan fortsätta plugga ett par timmar.

När vi närmar oss stallet ser vi vadå? Jo... att en bil och hästsläp står still på grusvägen in mot stallet. Hmm tänker jag. Är det någon som kört fast idag igen? Jajemen! Idag var det Åzas tur. Hon hade hämtat Thinthin ifrån Helsingborg och inte kommit hela vägen upp mot stallet. Och bilen/släpet hade glidit lite i sidled så hon kunde varken lasta ur, köra framåt eller backa. Där ställde vi oss på kö bakom och väntade på stallägarn som skulle komma om en halvtimma och hjälpa till med traktorn. Jag liksom hoppade på stället av stress! =/ Men sånt här ska alltid ske när man har som minst tid.

Dessutom kom en annan stallkompis någon minut senare som också fick ställa sig på kö. Det var bara det att hon om någon hade bråttom eftersom hon skulle iväg och träna. Sheisse som det kan gå när det är blank-is ute! Åza hade ändå dubbdäck, men vad tusan hjälper det? Tuuuur vi har vår fyrhjulsdrift.



Så lite försenad blev jag till kvällsplugget, men nu har jag suttit en stund med det. Känns sådär inför imorgon! Men jag ska återgå till plugget typ en timma till, sen får det bära eller brista imorgon. Med facit i hand BORDE jag stannat hemma ifrån Daniels fest & det där i helgen. Men hallå det kunde jag inte göra! Nägonstans får man dra en gräns liksom! För som min kloka mamma säger; Livet är en ständigt pågående process!

Det innebär att man inte ska vänta på att leva. Man ska leva IDAG också =)

Puss på er!

Jan. 11, 2011

Tenta imorgon. Är föga motiverad. Men kör på så gott det går. Ska iväg med Blixten till ridhus & rida senare i eftermiddag med, har hoppträning imon kväll så I have too. Annars är tenta-vila ett ord Blixten väl vet innebörden av.
Oftast brukar han nämligen få vila dagen innan tenta så jag kan maximera pluggandet och köra från morgon till kväll med endast ett litet avbrott för mockning & matblandning.
Men idag måste jag som sagt rida. Och det går alltid några timmar extra när man ska köra till ridhus ist. för att rida hemma. Men shit the same (skitsamma) liksom... det får funka ändå! Måste prioritera min pålle lite med.


Imorgon ska jag alltså skriva tenta i Miljöskyddsteknik, och hoppträna = inget utrymme för tentaplugg inför fredagens tenta i Tillämpad miljörätt, inte förrän torsdag. Men det bekymrar mig inte så mycket... även om det är svårt så får vi ha lagkompendium och böcker med oss till tentan.

Längtar till helgen kan jag säga! Om inte Daniel kommer ska jag passa på att åka iväg och bugga eller något. Njuta av frihet innan nästa kurser drar igång i nästa vecka. Få känna sig lite levande utan några måsten! =)

Men vet ni? Om 4,5 månad är jag (förhoppningsvis) nyutexaminerad Miljövetare... tjohooo! Då börjar det riktiga livet. Då ska jag flytta hemifrån och göra allt det där jag vill göra men inte haft råd till när jag pluggat! Nu är jag väldigt hemmakär så det blir inga avancerade grejer (jorden runt eller så), men lite sugen på en liten resa är jag förstås? Kanske att jag & Daniel åker iväg en liten sväng till hösten...


Förresten... om 3 dagar är jag & Daniel med i ett reportage i tidningen LAND, håll ögonen öppna ;)

Nej, back to work....











Jan. 10, 2011

Jag, Tobias (min bror) och Annie åkte upp till Vedevåg i fredags vid middagstid. Kl.13 var avgångstiden satt till, vilket sedan förskjöts till kl.14! Försenad som vanligt. Men hade inte så mycket att stressa till så vi tog det väldigt lugnt upp... stannade till på IKEA en sväng och sen var det väldigt halt med!

Nu har det hänt något sketet här.... för kursiv stil skriver jag med, och jag har INTE tryckt in den kursiva stilen och den går ej att plocka bort. Strunt samma, ni får överleva detta!

Vi var framme hos Daniel ca 20.30 på kvällen och möttes i hallen av en kartong som inte lät som kartonger brukar? Daniel sa åt oss att lyfta på locket och sheisse vad "rädda" vi blev. Där i satt tre stycken tuppar, kanske inte vad man förväntar sig i en kartong liksom? Några "lokala" kompisar till Daniel sa att "dem hade sett i tv att han älskar djur", så de gav honom några tuppar i 25års-present. Haha.

Vi var INTE heller först på plats, utan möttes av Jocke och Madde ifrån Halland. Två jättegoa kompisar till Daniel som jag inte träffat innan =)
Senare på kvällen anlände ett gäng glada Hallandsbor till. Några hade jag träffat innan, några inte. Alltid roligt att lära känna nya människor! =)

Vi åt en jättegod morots/räksoppa på kvällen, drack några öl/cider och hade det trevlans.
På förmiddagen på lördagen körde jag & Annie bort till Daniels pappas gård. Tupparna bodde i en hästbox där borta och vi tänkte busa lite med Daniel ;) Vi hade tagit 2 ägg ifrån kylen där hemma med oss, som vi la i halmen jämte tupparna (med datumstämplingen neråt of course). Jag hade gjort vad som helst för att se Daniels min när han någon timma senare åkte bort dit och skulle mata sina tuppar. Han blev helt paff och jag skulle vilja säga att han gick på det.... tills han plockade upp äggen och såg datumstämplingen :) Hahaha...


På kvällen var det fest med badtunna och grejer och jäklar med folk där var! Jag hade riktigt, riktigt roligt!



Festen började lite lugnt och sansat.


Fortfarande lugna och sansade.



Johan ifrån senaste "Bonde söker fru" anlände. Trevlig kille det där!


Här någonstans började det gå lite mer över styr och alla började bli lite på pickalurven så att säg ;)


Jannike och Emma. (Emma och Magnus Englund ifrån Bonde SF -08 kom förbi på lite fest)


Annie, jag och den lilla flaskan.




Åsa (som dejtade Pecka i BSF -09), Daniels kompis Magnus och Johan.
Denna och följande tre bilder är lånade ifrån Emmas blogg;
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.6378063



Madde, Jannike och jag. Rackarns goa brudar det där ;)


Daniels kompis Emil, och Sofie som dejtade Johan i BSF i somras.


Härliga, goa Emma var sugen på Daniels cowboyhatt =)


Min Daniel och jag.

Nehepp. Blev en hel del bilder. Om ni är nyfikna så får ni kolla vidare bland mina bilder på facebook. Laddar upp alla där senare!

Tack ALLA för en otroligt rolig fest! (Ja, hela helgen var toppen!)
Puss

händelserik dag

Puh.... händelserik stalltripp det blev! Linda hade kört fast med bilen, vi lyckades inte dra upp henne. Stallägaren fick ta fritt en stund ifrån jobbet och komma och dra loss henne så hon inte stod ivägen EFTERSOM Åzas häst hade kolikattacker och behövde köras iväg till djursjukhus....

Usch... håller alla tummar & tår för att veterinärerna säger snälla saker!! Thinis som precis skulle börja få gå ut i hage och röra på sig lite mer :( Kolik är otäckt asså. Väntar spänt på att få höra vad vet. har att säga om detta.

Nej... tillbaka till lite tentaplugg. Motivationen är som bortblåst, meeen lite popcorn till gör nog susen ;)



MEN förresten... ni som tycker bloggen är lite seg och tråkig, jag utlovar en rapport om helgens festligheter lite senare idag! Tog en massa, massa bilder som jag ska lägga upp ut av! Daniels 25årsfest var himla trevlig och vi hade säkert 30-35 gäster i alla fall. Fick träffa många kompisar till Daniel som jag tidigare inte träffat. Bonde-Johan kom och hälsade på, och Sofie som dejtade honom under inspelningarna. Emma & Magnus Englund kom också för att fira Daniel. En hel-grym kväll. Ja hela helgen var toppen.. men jag skriver en liten redigare rapport sen! Promise!

See yaa

Förhållandet med min mobil

Dumma, tröga, trånghuvade, elaka, enfaldiga, stupida, obegåvade, knäppa, ointelligenta, inskränkta, korkade, spejdade, rubbade, urblåsta, puckade, körda, pundade, knasiga, tokiga, IQ-befriade, pantade, bombade, bängda, hjärndöda, rudade, okloka, obetänksamma, befängda, abderitiska, barnsliga, oförnuftiga,oförståndiga, omdömeslösa, klantiga, förargliga, förtretliga, tråkiga, stygga, OLYDIGA mobil......

VARFÖR lämnar du mig nu, när jag behöver dig som mest? Nog för att jag har skaffat en ersättare till dig (iPhone), men den kommer jag få vänta på i över en månad och att jag beställde den beror inte på att du någonsin svikit mig.. för det har du inte! Du har fungerat perfekt, i alla väder. Alltid ställt upp på mig. Även om jag varit lite för full och taffsat på dig och vi då har missförstått varandra så du har skrivit något heeeelt annat textmeddelande och skickat iväg, så älskar jag dig lika mycket som min lilltå.

Men nu är det precis som du tjurat ihop på mig..... Men då undrar jag, vad ger dig rätten? Varför tar du dig såna friheter? Det är ju inte direkt så vi är gifta med varandra... knappt ens ihop. Visst att vi hänger endel, mest hela dagarna. Men vi har ju aldrig sagt att vi inte skulle få träffa andra!? Så nu ber jag dig att ta dig samman och skärpa till dig, eller så får det vara slut mellan oss. Och då ska du veta att min NYA är såååå jääääävla mycket snyggare än dig! Och har dessutom något innanför skalet med!!

.

Sprungit på en massa goa, mysiga människor på stan idag.... TÄNK vad lite kärlek kan göra! Tack vare det är jag på strålande humör ;) Tänk om alla kunde vara sådär riktigt mysiga och trevliga mot varandra, vilken ljuvlig värld det vore...

...och vad lite krig det skulle finnas!


Vilken klyscha. Men jag menar det.











Låååånghelg med Daniel

Hej alla glada ;)

Igår kom jag hem efter en långvisit hos Daniel. Hela 5 dagar var jag där =) Mycket hanns med.
Tisdagen började med en tur in till Örebro där vi köpte födelsedagspresenter till hans små bröder, åkte till Hööks så jag kunde köpa ett bogskydd till Blixten och sen handlade vi mat.

På kvällen öppnade vi julklappar ihop och åt tacos....
Nu till julklapparna. TUSAN vilka bra klappar jag fick!! Fick ett par filmer som jag hade önskat mig; the Notebook och A walk to remember. Såna där riktiga kärlekskärleksfilmer... My cup of Tea :) Sen fick jag ett presentkort på Loka Brunn Spa... han hade köpt ett likadant till sig själv, så nu ska vi planera in någon helg att åka dit och ha det gött :)
Och och och............. sen fick jag ett par röda gummistövlar som jag så gärna ville ha! Ett par riktigt fina dessutom; Tom Joules. Likadana som på denna bilden:




Åååå vad jag älskar dem!

Sen har vi även hunnit med att åka pulka, varit på kalas hos hans bror, slappat, varit ute och gått, och även firat nyår!


Jag känner att vistelsen hos Daniel var mer än välbehövlig! Jag har helt tappat uppfattningen om vilken dag vi gjorde vad, fast jag ju minns allt vi hittade på. Levde i nuet och bara njöööt när jag var där uppe! Blev inte särskilt mycket plugg där uppe. Skulle vilja tillägga "tyvärr", men tänker inte göra det! FÖR... idag, kan jag tala om för er att jag för första dagen på någon månad känner mig lite mer som Linda. Tjejen som är ambitiös, tjejen som ser målet och tänker ta sig dit! Jag känner att jag hittat den motivationen som har saknats den senaste tiden och jag tänker nu plugga järnet i vår för nu kan jag se ljuset i tunneln. Äntligen. Det var precis vad jag behövde... komma hemifrån några dagar utan att ha en massa måsten runt sig! Lovely! =)


RSS 2.0