Flytta hemifrån

Japp, det kommer det att bli detta året. Slutar skolan om en månad, ledig EN dag... sen börjar jag jobba. Men står med 0 kr på fickan, så får så snällt bo hemma ett par månader extra så jag åtminstone har råd med ett billigt köksbord och en soffa. Men man kan hitta mycket fint begagnat nuförtiden, det ska nog gå bra :) Man får lägga ribban lågt och köpa lite allt eftersom...

...är ju priset jag fått betala för att ha häst. Inga sparpengar och bo hemma medan jag pluggat. Men det var la ingen big deal :)


1 augusti eller 1 september hade varit lagom att flytta. Ser sååå fram emot detta! Men först ska jag hitta en lägenhet jag gillar, och jag är kräsen! Väntar svar på en marklägenhet, men hoppet börjar rinna ur mig... stod några före mig i kön och marklägenheter som är så populära :( Även anmält mig på en tvåa på andra våningen. Skeptisk, men anmäla och ev. åka dit och kika kan man ju alltid... Då kanske man kommer fram till lite mer vad man vill ha också.

Yäääyäää... nej nu blir det plugg! Varit i skolan i förmiddags och nyss käkat lunch. See yaaa!

Härliga, underbara påskafton!

Sitter här med en cider i min hand. Lagt i några frusna jordgubbar i glaset. Hade förstås varit bättre med färska, men man tager vad man haver.... :-)

Vi har besök här i helgen av våra Västerås-kompisar. Papporna har varit i Tyskland och handlat CH3CH2OH (alkohol för er som inte har koll på kemin) och vi flickor har varit i Växjö idag och shoppat.

Jag inhandlade ett par ljusa, gööörsnygga jeansshorts, en svart vanlig t-shirt, en svart Ovanlig t-shirt ;) och ett snyggt svart/vit randigt linne med svart spets. Åt thaimats-buffe!! Mums... (Och jo förresten ett par Converse och en klocka med, hrmm.. )


...Det enda som fattas mig nu är min Daniel! Men honom kan jag inte få hit för pengar. Och jag skulle inte vilja försöka klämma mig in i hans schema nu heller. Igår var han vaken och jobbade i nära 30 h!! Inte utan att jag tycker lite synd om honom. Önskar jag liksom bodde där han bor och åtminstone kunde köra ut till honom i traktorn med ett mål varm mat... men Daniel, du skall veta att jag åtminstone tänker massa massa på dig. Och det är tanken som räknas säger dem :-) Och på ett vis kunde det inte vara mer passande, för jag har Xtremt mycket jag med nu. Sinnessjukt är det. Men det är då man säger HALLELULJA, för det är EN månad kvar i skolan, kan knappt fatta´t!

....Jag skulle vilja säga till alla er där ute, finns det något ni vill göra? Don´t hesitate... jag SVÄR på att allting som man vill kan man göra! Allt allt allt handlar om vilja och ett jävlar-anamma. Har ännu inte här i bloggen avslöjat, men det är så att jag fått jobb direkt efter min examen. Det är helt underbart! JUST det här jag kämpat så hårt för. Tro alltid på dig själv, and you will succeed! =) Jag körde stenhårt, det var stundtals en väldigt stor uppförsbacke, men det gick. För jag ville, jag gav mig denn på det!



Och jobbet? Jo det är på kommunen här hemma, som miljösinpektör! Ser enormt fram emot detta! =)
Puss och kram

Tjollahoppsan svejsan!

Huh vad mycket jag har just nu!! Bloggen är inte högprioriterad tyvärr. Examensarbete för hela slanten... eller... inte varit så hittills men från och med nu är det femmans växel som gäller för att verkligen, på riktigt, hinna färdigt i tid! Har dessutom ett litet skitarbete i Ekologi kvar sen ettan. Ett arbete jag fick som straff för att jag inte följde med på den frivilliga resan till Öland. Anledning till att jag inte följde med: Skulle tentaplugga. Känns inte riktigt rätt att bli "bestraffad" när resan var frivillig, med facit i hand hade det varit bättre att följa med på resan.

Sen har jag en färdigskriven labbrapport sen tvåan som ska lämnas in för rättning med. Eventuellt kompletteras om den inte är helt korrekt. Anledningen till att den hamnat efter är att det blev så dumt med sommarlovet som kom direkt efter labben förra året. Skrev den dagen efter labben så den är gjord. Men jag och läraren gick om varandra så han hann inte få den innan sommaren, och då har det dragit iväg ännu mer. Hoppas inte den behöver kompletteras för då kanske jag inte minns så mycket? Hmm.. får hoppas på lite flyt! ;)




Daniel och jag har inte setts på 3 jädra veckor... jävla skit... haha, bokstavligt talat! Det är bajsets fel att vi inte ses, det underbara vårbruket har nämligen börjat och Daniel kör gödsel åt hela Sverige känns det som!!! Nja, inte riktigt men VAD han har att göra. Maskinerna går dygnet runt. Och jag tycker så synd om mig själv som man bara kan göra. Väldigt jobbigt emellanåt. Känner mig väldigt känslosam. Blir liksom lite svartsjuk på traktorn ;) Det lär ju gå i ett kör nu ett tag. Får hoppas vi hinner ses nån gång... men bäst att ställa in sig på att det dröjer ytterliggare veckor...



Men det är så härligt med en kille som verkligen brinner för något! Som arbetar med kroppen. Som inte hänger upp sitt liv på mig, utan har ett eget. Jag får helt enkelt se det positiva i detta, lägga tankarna åt sidan och köra stenhårt med examensarbetet! Jag är ju en stålkvinna så det här är la inget! ;)


Kan ni förresten gissa vad jag hittade min pissekisse för några dagar sedan? I SKOHYLLAN. Jojomensan, Bobbie hade knuffat ner ett par skor för att själv få plats. Han är STÖRTSKÖN vår katt. Kommer sakna honom som skam när jag flyttar hemifrån om några månader :( Är ärligt talat bekymrad! Tror jag snor med mig honom när mamma & pappa inte ser!



Daniel & jag och jag & Daniel.

Saknar min Daniel... om ett par dagar "firar" vi ett halvår ihop... Känns lika underbart som de allra första gångerna vi sågs, egentligen mer underbart nu när man lärt känna varandra riktigt ordentligt :)


Lite bilder av vår tid tillsammans...

Två trötta grabbar vilar i min säng!




Daniel & jag är ute och festar i Ljungby och träffar på Emma.


Hösten 2010, när vi spelar in uppföljningsavsnittet av Bonde söker fru.


Tidningen LAND är hos Daniel och gör ett reportage om oss.


Daniels 25års fest.






Var uppe hos honom i helgen. Hittade det här på hans vardagsrumsbord;




Tycker det är väldigt roligt att han också gillar hästar. Nästa helg ska han på westernkurs, vilken karl jag hittat mig ;)

Pöss!





Proviva, räddaren i nöden! ;)

Skulle suttit på bussen till skolan nu kl.8.

Istället sitter jag hemma och bäljer i mig ProViva. Ännu en dag med otroligt körig mage och illamående :( Har obligatoriskt seminarie mellan 13-16, så får se när jag åker. Vill ju så väldigt gärna gå på föreläsningen kl.10, om hur det är att jobba som miljö- och hälsoskyddsinspektör! Allra helst som jag precis själv fått jobb som miljöinspektör och börjar om mindre än 2 månader ;) :D

Men, i värsta fall.. så åker jag bara till seminariet i eftermiddag. Kan låna en bil av päronen så jag kan antingen köra om typ 50min och hinna på förmiddagsföreläsningen, eller bara sikta på seminariet och då ta bussen 10.30 eller köra till skolan absolut senast 11.50.. så det löser sig! :)



Apropå det här med jobb så fick jag i mitten av förra veckan veta att jag fick vikariatet som miljöinspektör här hemma på kommunen. Det känns otroligt bra!! Är liksom inne i värsta glädjeruset. Det är ju det här jag har kämpat för under dessa 3 åren. Att få en utbildning så jag kan få ett miljöjobb, och att veta att jag har jobb dagen efter jag tar examen är underbart! "Slippa" läsa vidare, slippa pendla. Kunna söka lägenhet och äntligen få flytta hemifrån, äntligen få klara mig själv! =))

Är så tacksam mina föräldrar som låtit mig bo hemma gratis till jag är 25. Som betalar en liten del av min häst varje månad och som sticker till mig extra pengar när det krisar i plånkan. Som alltid ställer upp, stöttar och finns där. Det har varit en förutsättning för att jag skulle kunna ha kvar min älskade häst, Blixten, under min studietid. Faktum är att Blixten inte hade gått att göra sig av med för han är verkligen mitt allt! Så jag är rädd för att jag hade skjutit på att plugga vidare ett bra tag, flera år, hade det då blivit av? Vill inte analysera i det, men jag är verkligen otroligt tacksam! Tack mamma & pappa för att ni är bäst <3


...Det är verkligen helt sjukt att examen är om mindre än 2 månader. Vilket är otroligt underbart, men också sjukt stressande. Sååå mycket att göra innan dess! Det hänger ihop med min strulande mage. Så magen, jag ber dig, orka med mig i 2 månader till, please!? :)

RSS 2.0