effektiv dag

Kikade på melodifestivalen igår. Här är mitt favvo-bidrag från igår :)




Leaving Home med Nicke Borg:
http://svtplay.se/v/2340348/melodifestivalen/leaving_home_med_nicke_borg?sb,k151375,8,f,-1


Idag har jag släppt ut pålle, mockat & fixat stallet, städat lite, hängt tvätt, diskat och pluggat en massa. Nu ska jag strax till stallet en mini-sväng till, sen blir det nog en promenad innan jag ska iväg och rida ikväll. Och lite mer plugg skall även klämmas in någonstans.

MKB (Miljökonsekvensbeskrivning) heter kursen och är vad den handlar om. Har dugga, redovisning och rollspel nu i veckan så full rulle ;) Veckan efter det ytteliggare en redovisning. Men hey, det är skönt med "praktiska" kurser emellanåt och ganska gott att slippa tentor.

Plugg-stuff...




Pöss!

.

Okej, för ett par inlägg sedan skrev jag att Kat von D är cool. I själva verket menade jag att hon är sexy as hell. Och nej, jag är varken lebba eller bi, klart man kan tycka att tjejer är heta ändå? :)

Bara för att vi lever i ett jämställt samhälle (yeah right?) ska jag nu nämna Sveriges sexigaste man.....

gissa vem?









Jo jo jo, det är sant. Micke P!!!!!!! Förmodligen är det mest med pistol jag gillar honom. Ja, rättare sagt hela karaktären Gunvald som han spelar i Beck. Hans temperament är ju bara så hett. Varför, varför är det så hett med bad guys frågar jag mig? Borde det inte vá hetare med snälla killar som städar, lagar mat, byter olja på din bil och tofflar mest hela tiden, när helst du vill?

Singellistan. Sugen?

Var som sagt in till stan (Ljungby) med mamsen igår. Hon var i akut behov av kläder, tills hon & pappa skulle iväg på fest idag. Vi passade på att ta en snabb, men god och mysig fika på Roddy´s. Jag försöker att inte äta alltför mycket socker nu en period, helst inget alls (lätt va!) och samtidigt minska på kolhydraterna eftersom de ombildas till socker i kroppen de också. Jag äter kolhydrater men skär ner på dem. Men en fika är inte så himla lätt att gå och ta sådär! Blev givetvis både socker och kolhydrater. Blev en ost- och skinksmörgås och en chokladboll. Men ingen läsk, utan tog en jättegod ny dricka dem fått in... Äpple- och kanelmust!! Utan tillsatt socker, inget konserveringsmedel eller vatten utan enbart äpple, kanel och vanilj. Det låter något det va? ;) God som tusan är den med! Finns på ICA... testa! Kullamust heter den.

Nu till det roliga jag hade att berätta... bäst vi satt där vid vårt bord, pillar man ju runt på saker.. svårt att hålla fingrarna i styr :P På bordet stod en liten reklamhållare. På ena sidan stod det om en hårdrockskväll som skall äga rum i stan. Nyfiken som jag var vände jag på hållaren och vad fann jag på baksidan?

Jo detta...
Vi ljungbybor har underbar humor! ;)




piercingar och tatueringar =)

Sitter här och blir så jävla sugen på en tatuering. Eller inte EN, utan 2-3 st. Antar att det är lika "beroendeframkallande" som piercings är... för det har jag ju ett par stycken redan, en i naveln och en i tungan. Och funderat länge, länge på att även göra en i tragus.. det är ju bara såååå snyggt! Naveln gjorde jag år 2003, och tungan 2005. Har kämpat emot mitt beroende länge nu, men bara bara tragus med. Sen är jag nöjd. Så får nog bli en tragus i år =) (fliken i örat)




Sen vill jag ha en tatuering på foten, som syns i sommarfina skor. Och som lätt kan döljas med strumpor och andra skor. Känns viktigt att mina piercingar och tatueringar inte är alltför olämpliga, jag vill ju jobba som konsult i framtiden och uppfattas som seriös! Tyvärr är det ju kanske inte så lämpligt med piercingar el. tatueringar var som helst då. Fast å andra sidan kan man ju uppfattas som mer "mänsklig" och "jordnära" om man har något litet bara. Jag hörde mig för vad Daniel skulle tycka om en djurskyddsinspektör kom till hans gård med en tatuerad arm, han skulle nästan känna sig lite mer vänligt inställd till människan och känna att dem var lite mer på samma våglängd. GIVETVIS skulle kanske inte någon äldre generation uppfatta det likadant!

Kat von Dee är sjuuuukt häftig. Jag känner mig ganska ofta som Kat von Dee inuti, men håller det på den nivån... för svart hår och vråltatuerad är nog inte riktigt Linda :) Men hon är en av mina idoler, så sjukt snygg och häftig :)



Men, tatueringar jag vill ha är väldigt små och ska sitta typ på foten, eller något annat ställe som är lätt att dölja. Meeen, sen har jag en idé som kanske är på gränsen... jag vill eventuellt ha en tatuering på insidan av underarmen. Kan ju döljas med långärmad tröja, men den kommer absolut inte att gå o dölja lika lätt. Vad skulle ni säga om ni mötte en miljöinspektör/miljökonsult/miljöhandläggare med en liten gullig tatuering på underarmen? Inget särskilt va? ;)


Våååååår. Don´t try to deny it!

Våååår i luften! Alla som inte håller med tycker jag ska hålla det inom sig ;)

Wohooo... med våren kommer allt. Det känns som året börjar, ja egentligen som ens liv börjar! Och ja, så känns det varje vår. Utan att för den skulls sak inte kännas som livet tar slut på hösten eller vintern.

Detta året, som därmed börjar typ nu, och jaa... därmed detta livet som börjar nu... kommer bli så toppen!!
Ålandskryssning om ett par veckor, Återträff med alla goa människor ifrån gymnasiet i april, examen i maj/juni, förhoppningsvis börja på mitt första miljöjobb, flytta hemifrån.... jaaa.. och med detta kommer miljarder av möjligheter!

Men, my home is where my heart is. Och mina planer är att söka jobb här hemomkring, på några mils radie hit eller dit. Allt mellan Halmstad - Växjö och en bit ovanför Värnamo - Markaryd, typ. För mitt hjärta är här just nu. Och jag längtar efter lite frihet, genom att få flytta hemifrån och bo helt ensam, vilket jag aldrig någonsin gjort! Så blir pendlande till Daniel ett tag till. Vi tar liksom en dag i taget och se vart det bär.
Förtillfället tycker jag JÄTTEsynd om honom som drog ut en visdomstand i förgår och är totalt igensvullen, kan inte stänga munnen, knappt prata och har så ont att han inte ens vill gå ut och hämta posten! Superman som han är är han ute med traktorn och jobbar idag, ja.. inte för att han har så mycket val liksom... men åå vad jag tycker synd om honom!


Nu bär det av in till Ljungby en sväng med mamma.
Pöss på er!


magproblem

Var på vårdcentralen nyss och blev uppretad av en läkare. Försökte hålla mig lugn, men han hörde nog irritationen i min röst...

 Det är ju så att jag har haft problem med magen, ja mer eller mindre så länge jag kan minnas. Framförallt drog det igång ordentligt under högstadietiden då jag började stressa och pressa mig själv med betygen för att komma in på gymnasieprogrammet jag ville gå. Var till doktorn och fick "diagnosen" Colon Irritabile/IBS. Att jag skriver diagnos inom citattecken är för att jag ifrågasätter det allt mer och har kommit till en punkt då jag inte tror ett skvatt på det där bullshit´et. Det är bara en diagnos som ställs rätt och slätt när man inte kommer fram till något vettigt. Har under alla åren sedan dess, återkommit till doktorer med mina magbesvär utan något resultat. Har gjort diverse undersökningar, tagit prov på magsårsbakterier... utan att hitta nåt.

Det jag framför allt märker är att magen kör igång direkt på socker!! Och verkar även som den gör det på kolhydrater om jag äter många såna en dag. Jag är helt inne på att jag har överväxt av Candida (svamp som livnär sig på socker i kroppen). Alla symptom det kan ge, har jag mer eller mindre.
Och att det ligger till grund för aaaallt. Men doktorn bara skakade på huvudet och sa nej. Jag ville diskutera det, han skakade på huvudet igen. Han sa till mig att "inte för att förringa dina besvär.." men att det inte bara är till att knäppa på fingrarna. Men fan, det tror jag inte heller!! Men jag är så trött på att läkare inte kan se alternativa saker, att de bara vill skriva ut mediciner hit och dit. Jag ska kämpa för att bli bättre, jag accepterar inte att bli placerad i ett fack och sitta där! Jag ska fan visa dem allihopa!

Grrrrrrr.

lör 19 feb

Tja folks!

Sitter hemma hos Danne-Björn och bloggar. Kan börja med att berätta varför jag kallar honom Danne-Björn...

..för nårra veckor sen tittade vi på en film; the Heartbreak kid, och där kallar Malin Åkerman sin kille för "Eddie bear", det lät så sött så jag försökte översätta det till svenska och Daniels namn, då blev det Danne-Björn. Kan inte påstå att Daniel é speciellt överförtjust i detta smeknamn men alltid kul att retas lite ;)

Ska förresten berätta hur jag kom till Daniel, kom i torsdags kväll... med lastbil från Ljungby till Örebro. Sen blev jag hämtad med bil och åkte till Daniels föräldragård, där vi tog traktorn sista biten hem till Daniel. Har bild på detta som jag får ladda upp sen ;)



Sitter och skriver lite loggbok till examensarbetet, men ska strax hoppa in i duschen här. Vi ska in till stora staden Örebro vid lunchtid. Checka in på hotellet vi ska bo på inatt, och sen ska Daniel på årsmöte med Maskinringen och jag tar en tur nere på stan och kikar lite i affärer. Sen ikväll blir det typ någonslags bankett med underhållning av Janssons frestelser, de ska tydligen vara jättebra! Och som sagt, sova på hotell. Myyys. Sen tar jag tåget hem imorgon vid lunch, så jag hinner rida på kvällen.

Apropå rida så ska jag anmäla till Älmhult den 6 mars. Regional tävling, hoppa dubbla 110. Var ett tag sen jag faktiskt startade 110. Så trots att det inte är så vansinnigt högt, är jag lite lätt nervös. Men Blixten är i topptrimm och jag känner mig hyffsad jag också så passa er konkurrenter ;) Hahaha.

Pöss!

Life <3

Blixten fortsätter att kännas mjukare & finare för varje dag som går! Hoppade honom i förmiddags, sån otrolig känsla det var över ridningen idag! Vägen tillbaka efter allt strulande har varit sååå lång, men äntligen börjar jag på riktigt känna att det varit mödan värd! Är så stolt över både honom och mig som kämpat på trots den ena motgången efter den andra. Och det lönar sig att ta det lilla lugna och bara bygga (som vi gjorde typ hela förra året). Men nu, nu är det på riktigt våran tur och det pirrar i hela kroppen när jag tänker på detta kommande tränings och tävlingåret <3

Aldrig, aldrig att jag ger upp detta livet! Kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det skulle vara att leva utan häst. Nej, detta är verkligen himlen...


...jag är en hästnörd! Och tji till några man under åren sprungit på som suckat och sagt att "snart, snart tröttnar du Linda. Snart upptäcker du blabla och blabla istället och lägger ner det där med häst", det har bara gjort mig mer taggad att visa alla vad jag vill!
Likaså när jag började plugga i Halmstad och pendla 17 mil till skolan. Då förstod inte vissa hur jag kunde bo hemma, pendla "bara" för att kunna ha häst. "Sälj hästen istället". Jo om det vore så enkelt! :P Blixten är min stora kärlek.
Oh boy vad jag tycker synd om människor som aldrig upplevt det jag och andra hästnördar upplever.
THIS IS LIFE!


helgen.

Imorrn bär det av till Dani boy. Med lastbil.. hahaha.. kan bli en spännande upplevelse att tillbringa 5 timmar med en lastbilschaffis jag aldrig träffat innan! Får rapportera sen hur det gick ;)

Ska som sagt upp till Daniel i helgen. På fredag ska vi laga mat och ha trevligt med några kompisar/kompisar flickvänner till honom. Och på lördag blir det årsmöte på dagen och bankett med underhållning på kvällen, OCH så ska vi sova på hotell. Det ni! Nu blev ni allt lite avis va?


På söndag bär det av hemåt igen vid lunchtid.


Pöss

L

Tog detta ifrån fejjan:

Kopiera detta och svara på frågorna med ETT ord som börjar på första bokstaven i ditt namn. INTE LÄTT!! 


Jag heter: Linda
Jag vill dricka: Likör
Jag har: Leverfläckar
Jag är rädd för: Lurendrejjare
Jag är inte: Lortig
Jag sjunger: Lattjo
Ett djur jag påminner om: Loppa

Valentine´s day

Alla hjärtans dag. Så jäkla överskattat. Jag har förvisso någon jag skulle kunna fira den med, men vi är en massa mil ifrån varandra. Och ärligt.. det rör mig inte i ryggen att vi är ifrån varandra på alla hjärtans dag. Det är bara ett kommersiellt jippo!

Vore mycket roligare att få en liten chokladask eller ros eller överraskning någon annan dag - när man som minst förväntar sig det!


Eller vad säger ni?



12 feb

Varit iväg i Sickinge och ridit i förmiddags, körde lite markarbete. Asså asså... Blixten gick helt magiskt bra! Han överträffade verkligen sig själv idag. Han har aldrig gått bättre! Så sjukt mjuk och fin. Sånt himla tryck i stegen! Och jag har börjat att stänga mina händer igen när jag rider (lagt till med "olater" under perioder där vi inte tränat så mycket, börjat få lite bukt med dem äntligen!) och har mycket bättre kontakt med hans mun. Fy bubblan vad nöjd jag är med dagens ridpass!!!!! Och det smittar av sig på hela mitt humör :)



Sen släppte jag ut min Blixt i hagen med lite lunchhö. Se så mumsigt han tycker att det var!!















Nu ska jag nog kasta mig iväg till simhallen och simma några längder! (eller ut och gå, inte riktigt bestämt mig än)

Pöss

Hoppträning för Björne


(min favvo-bild på oss ifrån en tävling i Åsbo för några år sen)




...ja det har det varit ikväll!

Blixten var laddad till tusen. TROTS att vi hoppade två banor i söndags. Snacka om att den hästen älskar att hoppa! Och är väldigt ärlig, aldrig en tanke på att stanna utan alltid bara på att hoppa och lösa problem längs vägen. Jag får lägga honom helt åt skogen om han ska stanna. Han är en riktig, riktig klippa som jag lärt mig mycket på! Och han känns riktigt fräsch, är i ganska bra kondition trots att det är tidigt på säsongen än. Han är suuuper-rolig att rida. Tänka sig att jag haft honom i 6,5 år... tyvärr har vi haft lite "hinder" längs vägen, men nu är det våran tur! Och jag kommer aldrig sälja honom. Han har sån stor personlighet.... är min lilla ögonsten!

Här är ett par filmklipp ifrån träningen, spana in ;)

http://www.youtube.com/watch?v=szCLspF8ukU

Här hoppar vi bana: http://www.youtube.com/watch?v=zYObhpE-T0Y
Fick hoppa om de 4 första hindrena sedan eftersom det gick lite för fort. Den rundan gick mycket bättre! Tyvärr är den inte filmad.


Godnatt med er! Höres imorgon.

don´t worry!

Såg ni mig promenera i en rondell i Halmstad för ett par timmar sedan, don´t worry... jag har inte tappat förståndet, bara mitt avgasrör :P



...

Jag får sån ångest när jag inte pluggar hela dagen lång. Är för att jag inte dragit igång examensarbetet helt och hållet ännu. Imorgon är det föreläsning i MKB som gäller hela eftermiddagen, och tänkte även ägna förmiddagen åt lite MKB-plugg! Om det inte blir skola på onsdag, så tänkte jag köra stenhårt med ex-jobbet då. Har en del telefonsamtal att ringa och "viktig fakta" att ta reda på innan jag kan gå vidare. Skulle verkligen kännas skönt att få detta gjort så fort som möjligt!

Imorse ringde kl.5..... min Daniel skulle köras till tåget! Körde honom till Alvesta och påväg hem stannade jag till i stallet och tog av Blixten sina lindor och släppte ut honom, sen var jag hemma 7.20 igen. Då la jag mig faktiskt och sov en stund till :P Sen hade jag lunchningen av hästarna idag, så åkte tillbaka dit och gav dem lunchhö, mockade, blandade maten OCH mockade ingången till Blixtens hage som var alldeles full av skit och hö. Mockade där i över en timma (!)... ja, när man ändå har ont i axlarna (träningsvärk) kan det ju inte bli värre, då är det lika bra att passa på ;)


Sen har jag sett färdigt hyrfilmen jag & Daniel somnade till igår. Den var bra Daniel, jag kan berätta slutet för dig? :P

Sen åkte jag och tog in min Blixten (tredje rundan i stallet). I och med att det är så mycket is, vill jag förhindra att han springer i onödan vilket han kan börja göra när han känner att det är dags att gå in.

Nu har jag granskat ett par MKB till föreläsningen imorgon. Känner mig inte helt färdig.. det var ganska svårt :S Tänkte jag skulle göra färdigt detta imorgon förmiddag.

För nu är det dags att bege sig fjärde rundan till stallet.... för ikväll har jag dressyrträning :P

Tjao!

.

Det är inte lätt när det är svårt ;)

"tävling" med hästen idag.

Kom-igång-träningen med Maria Falk som skulle varit denna helgen blev inställd, så istället bestämde jag mig för att tävla. Bra sugen på Laholm som anordnade lokal/regional-tävling igår och idag, men bestämde mig till slut för att hoppa månadshoppning här hemma i Ljungby istället. Hoppade 90cm och 1m, en lagom start på året. Är ju ganska tidigt på säsongen än :-) Gick alla tiders. Min Blixten skötte sig utomordentligt (som vanligt. Vilken jäkla klippa han är!) Och jag är ganska nöjd med mig själv också, förutom ett par minimalt små missar.




Här är filmklipp:

90cm: http://www.youtube.com/watch?v=nhvGLfZT8gI
100cm: http://www.youtube.com/watch?v=q-PNJpnKQ7Y

Tyvärr jobbar min hästskötare (mamma) den 5 mars, annars är jag bra sugen på 100cm och 110cm i Jönköping då :) Får se om det löser sig på något vis! Beror ju också på hur vägarna ser ut, vi har ju bara allrounddäck på bil och transport :P Håller tummarna för att vägarna ser bra ut, och att antingen mamma eller någon annan kan följa med?! Tjing tjong på er!

RSS 2.0